ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Bosanski lonac


Sastojci:

  •  oko 500 g junetine
  •  2 paprike (crvena i žuta)
  •  1 glavica crnog luka
  •  2 mrkve
  •  4 krompira
  •  2 šolje smrznutog miks povrća
  •  1 kašika mješavine začina
  •  so
  •  biber
  •  mljevena crvena paprika

Priprema:


Na ulju propržiti junetinu, dosuti vodu i dinstati, dok meso ne bude pečeno! Pečeno meso isjeći na kocke. Na malo ulja staviti sitno sjeckane paprike, dodati isjeckanu glavicu crnog luka, na kolutove sjeckane mrkve, te meso. Poklopiti i dinstati 10-tak minuta. Zatim dodati smrznuto povrće i isječen krompir, posoliti, staviti kašiku mješavine začina, malo bibera, dosuti vodu i kuhati, dok krompir ne bude gotov! Pred kraj dodati mljevenu crvenu papriku!

Nema komentara:

Objavi komentar