Tijesto:
- 600g brašna
- so (po potrebi)
- mlaka voda (po potrebi)
- 250g margarina
- 5 kašika ulja (za premazivanje)
Fil:
- 500g junećeg mljevenog mesa
- 2 srednje glavice crnog luka
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
Preliv:
- 1dl jogurta
- 3/4 češnjaka bijelog luka
Postupak pripreme:
Brašno sipati u posudu, posoliti i uz postepeno dodavanje mlake vode,zamijestiti glatko tijesto.
Podijeliti na devet loptica. Rastopiti ulje i margarin i premazati loptice. Ostaviti ih najmanje 30 minuta da odstoje.
U međuvremenu napraviti smjesu za punjenje: dobro pomiješano mljeveno meso, sitno isjeckani crni luk, so i biber. U smjesu dodati malo masnoće, pa još jednom promiješati.
Podijeliti na devet loptica. Rastopiti ulje i margarin i premazati loptice. Ostaviti ih najmanje 30 minuta da odstoje.
U međuvremenu napraviti smjesu za punjenje: dobro pomiješano mljeveno meso, sitno isjeckani crni luk, so i biber. U smjesu dodati malo masnoće, pa još jednom promiješati.
Nema komentara:
Objavi komentar