ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Mantije


Tijesto:
  • 600g brašna
  • so (po potrebi)
  • mlaka voda (po potrebi)
  • 250g margarina
  • 5 kašika ulja (za premazivanje)

Fil:
  • 500g junećeg mljevenog mesa
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)

Preliv:
  • 1dl jogurta
  • 3/4 češnjaka bijelog luka

Postupak pripreme:
Brašno sipati u posudu, posoliti i uz postepeno dodavanje mlake vode,zamijestiti glatko tijesto.
Podijeliti na devet loptica. Rastopiti ulje i margarin i premazati loptice. Ostaviti ih najmanje 30 minuta da odstoje.
U međuvremenu napraviti smjesu za punjenje: dobro pomiješano mljeveno meso, sitno isjeckani crni luk, so i biber. U smjesu dodati malo masnoće, pa još jednom promiješati.

Nema komentara:

Objavi komentar