Potrebni sastojci :
1kg
razne morske ribe
5 do 6
velikih kašika ulja
dvije
glavice luka
4 do 5
čehna bijelog luka
jednu
kašiku lista peršuna
nekoliko
zrna bibera
jedan
list lovora
200ml
vode
50ml
vinskog octa
Priprema:
Ribu ispržite na ulju sa obje strane da fino porumeni.
Na ulje u kojem su se pržile ribe, stavite luk isječen na listiće li i pržite ga da postane proziran. Na luk dodajte, bijeli luk sitno isjeckan, list peršuna sitno isjeckan, lovorov list, vodu i ocat. Kuhajte desetak minuta, pa ostavite da se ohladi.
U zdjelu složite ohlađenu prženu ribu, pa prelijte hladnim umakom.
Ostavite ribu da stoji dvanaest sati. Sada ribu možete poslužiti.
Na ulje u kojem su se pržile ribe, stavite luk isječen na listiće li i pržite ga da postane proziran. Na luk dodajte, bijeli luk sitno isjeckan, list peršuna sitno isjeckan, lovorov list, vodu i ocat. Kuhajte desetak minuta, pa ostavite da se ohladi.
U zdjelu složite ohlađenu prženu ribu, pa prelijte hladnim umakom.
Ostavite ribu da stoji dvanaest sati. Sada ribu možete poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar