ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Marinirana riba

Marinirana riba

Potrebni sastojci :


1kg
razne morske ribe
5 do 6
velikih kašika ulja
dvije
glavice luka
4 do 5
čehna bijelog luka
jednu
kašiku lista peršuna
nekoliko
zrna bibera
jedan
list lovora
200ml
vode
50ml
vinskog octa



Priprema:







Ribu ispržite na ulju sa obje strane da fino porumeni.

Na ulje u kojem su se pržile ribe, stavite luk isječen na listiće li i pržite ga da postane proziran. Na luk dodajte, bijeli luk sitno isjeckan, list peršuna sitno isjeckan, lovorov list, vodu i ocat. Kuhajte desetak minuta, pa ostavite da se ohladi.

U zdjelu složite ohlađenu prženu ribu, pa prelijte hladnim umakom.

Ostavite ribu da stoji dvanaest sati. Sada ribu možete poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar