ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Odlično pohovana i sočna piletina sa parmezanom


Sastojci:

  • Pileći fileti (po želji, a može i drugi dio pilećeg mesa)
  • Jaja, brašno, ulje
  • Mrvice hljeba
  • Parmezan i sol

Postupak:


Filete najprije oprati, a potom ih osušiti kuhinjskim papirom. Nakon toga ih posolite. Sljedeći korak jeste da ih dobro uvaljate u mrvice hljeba i narendani parmezan sir. Tek nakon toga ih pospete sa malo brašna. Nakon toga ih uvaljate u jaja i propržite ih na ulju zagrijanom na srednjoj varijanti tek toliko da fileti dobiju malo zlatne boje i da su uhvati korica. Potom ih posložite na kuhinjski papir da se ulje iscijedi. Sljedeći korak je da na neki način u tepsiju stavite ili rešetku ili neko pomagalo koje će odvojiti piletinu od površine tepsije, kako bi se ulje tokom pečenja dodatno iscijedilo. Kada posložite piletinu, pokrijte je alu folijom i pecite oko 40-45 minuta u dobro zagrijanoj pećnici. Čačkalicom provjeravati tokom pečenja, a nakon pečenja ostaviti da malo odstoji. Poslužite po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar