Sastojci i priprema
Od sastojaka trebate svježa pileća prsa, sir (gauda, trapist, cheddar …), mlijeko, krekere, ulje, so i beber. Količine sami odredite po potrebi. Priprema: Piletinu operite, isjecite na komade po želji i osušite. Krekere sameljite, odmah posolite i pobiberite, a zatim sve to zajedno pomiješajte; pripremite mlijeko i narendajte sir. Svaki od sastojaka istresite u posebne posude.
Pileća prsa najprije dobro umočite u mlijeko, zatim uvaljajte u narendan sir, a nakon toga u mljevene krekere. Poredajte ih u nauljenu vatrostalnu posudu i dodatno pospite sa malo krekera i sira, ako niste zadovoljni količinom koja se zalijepila na prsa. Pokrijte aluminijskom folijom i ostavite da se peče na 200 stepeni C, 35 minuta. Nakon toga skinite foliju i ostavite da se peče dodatnih 10 minuta ili dok površina ne postane hrskava i zlatno-smeđe boje. Uživajte!
Nema komentara:
Objavi komentar