ponedjeljak, 15. veljače 2016.

PILETINA U CURRY UMAKU



  1. Piletinu narežite na komade veličine zalogaja. Čili papričici uklonite sjemenke i sitno je narežite.
  2. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj temperaturi i dodajte naribani luk, nasjeckani češnjak i kratko pržite. Zatim dodajte piletinu, kurkumu, čili papričicu, sol, papar i pržite, uz miješanje. Dodajte nasjeckanu rajčicu i pokriveno pirjajte na laganoj vatri 30 minuta.
  3. Povremeno promiješajte i pirjajte da se umak zgusne.
  4. Umiješajte kumin, korijandar i đumbir. Pospite svježim korijandrom i poslužite curry piletinu s kuhanom Jasmin rižom.
Savjet: Umjesto začina kurkume, kumina i korijandra možete koristiti gotovu blagu curry pastu.

Nema komentara:

Objavi komentar