ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Laganini tortica od keksa


Sastojci:

  •  400 gr. Petit keksa
  •  1.litar.mlijeka
  •  2 pudinga od cokolade
  •  1 vanilin šecer
  •  8 kašika šecera
  •  2 kašike kakoao
  •  250 gr.margarina
  •  2 šlag pjene(mlijeko,šecer po uputstvu)
  •  malo čokolade za dekoraciju i jagoda

Priprema:

Izlomiti keks na komade.
7 dcl.mlijeka i šecer staviti da kuha.
Kada mlijeko prokuha dodati( puding, kakao i vanilija, šecer pomješati sa 3 dcl hladnog mlijeka)
Kada je puding gotov dodati margarin (maslac) koji je bio na sobnoj temparaturi i izmješati.
Preliti preko keksa i sve dobro izmješati.
Staviti u plasticnu posudu okruglog oblika, koju obložite s folijom.
Staviti u frižider da se ohladi i dobro stegne (oko 3h).
Kada se torta stegnula okrenemo je naopako na podlogu (tacnu).
Premazati sa šlag pjenom, ukrasiti cokoladom i jagodama. Jednostavno za napraviti.

Nema komentara:

Objavi komentar