ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Lazanje


Fil 1.
  • 500 gr. mljevenog mesa
  • 400 ml. paradajz sosa(spageti sos)
  • so,biber i vegeta
  • 1 kasika meda
  • 1 cehno bijelog luka

Fil 2.
  • 450 gr. krem sira
  • 2 kasike parmezana
  • malo soli i bibera
  • suhi persun
  • Rendani sir za posipanje

Priprema:
Lazanje skuhajte u slanoj vodi.
Proprzite meso sa sitno sjeckanim bijelim lukom.
Dodajte zacine i med pa zalite paradajz sosom.
Prokrckajte i maknite sa peci.
Pripremite i drugi fil dok se prvi malo prohladi.
Krem sir omeksajte na sobnoj temperaturi,dodajte mu sve ostale sastojke za fil pa izmjesajte.
U vatrostalnu posudu istresite trevinu mljevenog mesa.
Prekrijte sa 3 lazanje,pa na lazanje istresite pola drugog fila.
Prekrijte i drugi fil lazanjama pa istresite polovinu mesa.
Ponovo prekrite lazanjama pa na njih osttak krem sira ,preko krem sira ostatak mesa.
Prekrijte foliom i pecite na 400F-200C oko 20-30 minuta.
Maknite foliju,pospite rendanim sirom i vratite u pec da se sir otopi.

Nema komentara:

Objavi komentar