Sastojci:
- 1 hljeb sa malo debljom korom (domaći ili kupovni)
- ½ šolje otopljenog putera
- 2 kašike ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 1 kašika isjeckanog svježeg peršuna
- 1 kašika sitno sjeckanog luka
- 1 veće čehno bijelog luka
- ½ kašičice začina (mješavina suhog bosiljka, timjana, origana, crnog bibera i soli u jednakom omjeru)
- 230 g naribanog sira (koristite koji želite, na slici je mješavina mozzarelle i cheddara)
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni C. Zarežite hljeb na kriške, ali nemojte ga razrezati do kraja. Zatim ga okrenite za 90 stepeni i ponovite postupak kako biste dobili zarezane kockice. Pomiješajte puter, ulje, peršun, luk, bijeli luk i začine i lagano prespite preko hljeba. Zatim stavite sir, nastojeći da dođe u proreze među kockicama. Zamotajte cijeli hljeb u alufoliju i pecite 20 minuta, a zatim još 10 minuta sa otvorenom folijom (dok ne postane hrskav). Služite ga toplog.
Nema komentara:
Objavi komentar