Sastojci:
- 120 g putera
- 100 g šećera
- 2 jajeta
- 250 g+120 g bundeve
- 170 g brašna
- 30 g mlijeka
- 70 g grožđica
- po ukusu cimet
Priprema:
250 g bundeve narezati, kuhati, pa napraviti pire. U pire staviti grožđice, pa promiješati.Ostaviti da se ohladi.Umutiti puter, omekšao na sobnoj temperaturi, sa šećerom.Dodati jedno, po jedno jaje, miksajući svo vrijeme. Zatim dodati pire od bundeve, mlijeko, kao i 60 g bundeve, narezane na kockice.Na kraju dodati i brašno i cimet (po ukusu), pa sve dobro sjediniti. Sipati u kalup, obložen papirom za pečenje ili folijom. Preko staviti preostalih 60 g bundeve, narezane na tanke ploške. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 C, nekih 45 minuta. Pečen kolač ostaviti da se ohladi, pa rezati na parčad! Posuti prah šećerom!
Nema komentara:
Objavi komentar