Sastojci:
• pola kg špinata
• 100 gr gorgonzole
• 100 gr gaude
• malo maslaca, malo brašna
• malo mlijeka
• jedan češanj bijelog luka
• sol, papar,
• 5-6 cherry rajčica
• 100 gr gorgonzole
• 100 gr gaude
• malo maslaca, malo brašna
• malo mlijeka
• jedan češanj bijelog luka
• sol, papar,
• 5-6 cherry rajčica
Priprema:
Na malo maslinova ulja i malo maslaca ubacite oprani i nasjeckani špinat. Ne trebate ga blanširat, on će se na vatri podušiti i splasnuti. Dinstajte ga na laganoj vatri desetak minuta dok voda ne ispari, pa dodajte žlicu brašna, promiješajte minut, dva te dodajte pola decilitra mlijeka. Dodajte sol, papar i malo muškatnog oraščića.
Nakon nekoliko minuta kuhanja skinite s vatre, dodajte naribani sir gaudu ili mozzarelu. Šnite kruha francuza stavite na papir za pečenje, zapecite pet, šest minuta. Svaku od pečenih šnita kruha premažite nekoliko puta cijelim češnjom češnjaka, potom stavite po žlicu smjese od špinata i sira, na to stavite šnitu gorgonzole i ukrasite sa prepolovljenom cherry rajčicom. Pecite petnestak minuta i poslužite. Po želji dodajte još malo papra i uživajte u svakom zalogaju.
Nakon nekoliko minuta kuhanja skinite s vatre, dodajte naribani sir gaudu ili mozzarelu. Šnite kruha francuza stavite na papir za pečenje, zapecite pet, šest minuta. Svaku od pečenih šnita kruha premažite nekoliko puta cijelim češnjom češnjaka, potom stavite po žlicu smjese od špinata i sira, na to stavite šnitu gorgonzole i ukrasite sa prepolovljenom cherry rajčicom. Pecite petnestak minuta i poslužite. Po želji dodajte još malo papra i uživajte u svakom zalogaju.
Nema komentara:
Objavi komentar