ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Di-go torta


Sastojci:

  • 500gr integralnog brasna,
  • 100gr zitarica i sjemenki po zelji,
  • malo soli,
  • kasikica secera,
  • Di-go kvasac,
  • 300gr bijelog brasna,
  • malo soli,
  • kasicica secera,
  • Di-go kvasac,
  • toplo mlijeko po potrebi
  • jaje,
  • ribani parmezan



Priprema:


Pokiseliti kvasac u malo toplog mlijeka u koji smo dodali kasicicu secera i pustiti da naraste. U jednu zdjelu pomijesati integralno brasno, zitarice i sol, dodati kvasac i zakuhati sa toplim mlijekom. U drugu zdjelu pomijesati bijelo brasno i sol, dodati kvasac i zakuhati sa toplim mlijekom. Ostaviti da se tijesta udvostruce, a zatim ih prekuhati i ostaviti da se ponovo dignu. Kada su tijesta ponovo udvostrucila zapreminu od integralnog tijesta formirati jedan obruc zeljene velicine (slika 1). Bijelo tijesto razvaljati da je vece od obruca i isjeci ga na 8 dijelova ali paziti da sredina ostane cijela (slika 2). Bijelo tijesto staviti preko obruca i podviti krajeve ispod obruca. Premazati bijelo tijesto umucenim jajetom i sredinu posuti sa ribanim parmezanom. Ostaviti oko 10 minuta da odstoji i peci na 180 C oko sat vremena.

Nema komentara:

Objavi komentar