Sastojci:
- 500gr integralnog brasna,
- 100gr zitarica i sjemenki po zelji,
- malo soli,
- kasikica secera,
- Di-go kvasac,
- 300gr bijelog brasna,
- malo soli,
- kasicica secera,
- Di-go kvasac,
- toplo mlijeko po potrebi
- jaje,
- ribani parmezan
Priprema:
Pokiseliti kvasac u malo toplog mlijeka u koji smo dodali kasicicu secera i pustiti da naraste. U jednu zdjelu pomijesati integralno brasno, zitarice i sol, dodati kvasac i zakuhati sa toplim mlijekom. U drugu zdjelu pomijesati bijelo brasno i sol, dodati kvasac i zakuhati sa toplim mlijekom. Ostaviti da se tijesta udvostruce, a zatim ih prekuhati i ostaviti da se ponovo dignu. Kada su tijesta ponovo udvostrucila zapreminu od integralnog tijesta formirati jedan obruc zeljene velicine (slika 1). Bijelo tijesto razvaljati da je vece od obruca i isjeci ga na 8 dijelova ali paziti da sredina ostane cijela (slika 2). Bijelo tijesto staviti preko obruca i podviti krajeve ispod obruca. Premazati bijelo tijesto umucenim jajetom i sredinu posuti sa ribanim parmezanom. Ostaviti oko 10 minuta da odstoji i peci na 180 C oko sat vremena.
Nema komentara:
Objavi komentar