ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Pohovana piletina u pećnici


Sastojci:

  • 5 komada pilećih prsa
  • 2 male kašike soli
  • 1/4 male kašike bibera
  • 1/4 male kašike ljute paprike
  • 1 mala kašika bijelog luka u prahu
  • 1 mala kašika crvene paprike
  • 2 kašike majoneze
  • 2 kašike kiselog vrhnja
  • 2 kašike parmezana
  • 1.5 šolja krušnih mrvica
  • 2 male kašike kukuruznog brašna
  • 100 ml ulja (po želji)

Priprema:


Piletinu presjeći na pola da dobijemo tanje komade i onda po dužini na pola; jedan komad podijelimo na 4 dijela i stavimo u zdjelu. Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomiješati. Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomiješati da se sve sjedini.
Zdjelu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva. Tepsiju podmazati uljem (ali može i bez ulja) i posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalijepi za tepsiju) i oztaviti na stranu.
Piletinu uvaljati u krušne mrvice i redati u tepsiju. Kada smo utrošili svu piletinu, poprskati je opet sa uljem. Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar